Het grootste
assortiment
TACTIELE NOPPEN
Toegankelijkheid voor iedereen
PODOTACTIELE TEGELS

Exteline
Voorgevormde platen van methyacrylaat in verschillende kleuren. Voor buiten gebruik, zowel te verlijmen als zelfklevend beschikbaar.
Meer informatie
Tactidal
Voorgevormde plaat met tactiele noppen van natuurlijk rubber.
Bestendig tegel schimmels en micro-organismen. Zeer antislip.

Accesdal
Voorgevormde tegels met posotactiele noppen vervaardigd uit polyurethaan. Verkrijgbaar in verschillende kleuren / afmetingen.
Meer informatie
Alertile
Voorgevorme tegel van PVC met podotactiele noppen. Kan thermisch worden gelast aan o.a. PVC vloeren.
Meer informatie
Dalum en dalinox
Voorgevormde podotactiele platen van aluminium of RVS Zeer duurzaam en geschikt voor buiten toepassing.
Meer informatieLOSSE NOPPEN

Om te lijmen
Verkrijgbaar in een grote keus aan kleuren / uitvoeringen. Om zelf te verlijmen voor een optimale bevestiging ongeacht de ondergrond.
Meer informatie
Zelfklevend
Een zeer grote keus aan verschillende kleuren, uitvoeringen en ontwerpen. Eenvoudig te plaatsen en prijstechnisch zeer scherp.
Meer informatie
Met pin / schroef
Vaster dan vast, deze noppen kunnen zowel chemisch verankerd,vastgeschroefd of met behulp van een plug worden vastgezet. Uitstekend geschikt voor buitentoepassingen.
Meer informatie
Easyplug
De easyplug noppen kunnen zonder lijm of schroef in een geboord gat worden gestopt. Hun unieke design zorgt ervoor dat deze muurvast zitten zonder chemische verankering, lijm of schroevnen.
Meer informatie
Voor op tapijt
Speciale podotactiele noppen die met een pin-constructie kunnen worden bevestigd op tapijt, vloerbedekking of schoonloopmatten. Zonder lijm of boren kunnen deze noppen eenvoudig worden bevestigd om deze van markeringen te voorzien.
Meer informatieEASY PLOT - SNEL, SIMPEL, VEILIG

EASYPLOT
Geleidelijnen zijn tactiele lijnen op de grond die als navigatie- hulpmiddel dienen voor mensen met een visuele beperking.
Meer informatieINSTALLATIE IN 4 SIMPELE STAPPEN
1
Afmeten en positioneren

De mallen afmeten, indien nodig op maat knippen, plaatsen en onderling aan elkaar vastklikken
2
Beschermfolie verwijderen

Trek aan de groene strook om de het beschermpapier onder de zelfklevende laag te verwijderen.
3
Positionering vastzetten

Gebruik de tijdelijk zelfklevende vlakken in de mal om deze tijdelijk vast te zetten op de correcte plek.
4
Loop over de
mallen heen

Loop over de mal om de noppen uit de mal te duwen, deze zijn direct bevestigd en overloopbaar.
BEKIJK DE INSTALLATIE VIDEO

Vindt hier uw antwoord op de meest gestelde vragen
Waar worden podotactiele noppen geplaatst?
- Niveauverschil: Podotactiele waarschuwingsnoppen worden vaak geplaatst bij niveausprongen of traptreden om mensen te laten voelen dat er een hoogteverandering nadert. Dit helpt ongelukken en struikelen te voorkomen.
- Obstakels: Op drukke gangen of paden kunnen waarschuwingsnoppen worden gebruikt om mensen te waarschuwen voor obstakels zoals zuilen en paaltjes.
- Deuropeningen: Nabij deuren kunnen podotactiele noppen worden aangebracht om mensen te waarschuwen voor de aanwezigheid van deuropeningen, waardoor ze zich ervan bewust worden dat ze een andere ruimte binnengaan of verlaten. En niet tegen de deur aan lopen.
- Kruizingen: Geleidelijnen helpen om mensen te navigeren over looppaden, bijvoorbeeld in ziekenhuizen of scholen. Maar als er een kruising volgt of een verandering van richting, dan wordt deze aangegeven met podotactiele noppen of door een open vlak tussen geleidelijnen.
Wat zijn de voordelen van waarschuwingsnoppen
- Verbeterde veiligheid:
Waarschuwingsnoppen helpen om ongelukken te voorkomen door mensen te attenderen op potentieel gevaarlijke gebieden. - Betere toegankelijkheid:
Door deze noppen toe te passen, wordt de toegankelijkheid van openbare ruimtes vergroot voor mensen met een visuele beperking. - Verhoogde zelfstandigheid:
Mensen kunnen zich zelfverzekerder bewegen in openbare gebouwen en hebben minder hulp nodig van anderen.
Plaatsing en ontwerp
Waarschuwingsnoppen moeten volgens specifieke richtlijnen worden geplaatst om effectief te zijn. Ze moeten goed zichtbaar en voelbaar zijn, maar tegelijkertijd geen struikelgevaar vormen. Het ontwerp en de kleur van de noppen kunnen variëren, maar het contrast met de omgeving moet voldoende zijn om ze goed waarneembaar te maken.
Bij het plaatsen van waarschuwingsnoppen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals verkeersstromen, looproutes en mogelijke obstakels. Een professionele installatie kan ervoor zorgen dat de noppen op de juiste manier worden aangebracht voor maximale effectiviteit.
Wat is een attentievlak?
Een attentievlak is een speciaal ontworpen gebied op de grond dat bedoeld is om blinde en slechtziende personen te waarschuwen voor mogelijke gevaren of veranderingen in de looproute. Het is een onderbreking in de geleidelijn die aangeeft dat er een belangrijke beslissing of actie vereist is, zoals het naderen van een trap, een oversteekplaats, of een verandering in de richting van de geleidelijn. Een attentievlak heeft dus geen podotactiele noppen.
Wat is een waarschuwingsvlak?
Een waarschuwingsvlak is een specifiek ontworpen gedeelte van de vloer met een opvallende en voelbare structuur, bedoeld om mensen met een visuele beperking te waarschuwen voor mogelijke gevaren of belangrijke veranderingen in de omgeving. Dit type vlak wordt vaak geplaatst op locaties waar extra voorzichtigheid geboden is, zoals bij trappen, oversteekplaatsen, perrons, of gebieden waar de looproute abrupt verandert.
Het doel van een waarschuwingsvlak is om de veiligheid te vergroten door tijdige en duidelijke signalen te geven aan blinde en slechtziende personen, zodat zij hun bewegingen kunnen aanpassen en ongelukken kunnen voorkomen.
Is het wettelijk verplicht openbare gebouwen toegankelijk te maken?
In Nederland is het wettelijk verplicht om openbare gebouwen toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking, zoals vastgelegd in de “Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte” en het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, dat Nederland in 2016 heeft geratificeerd.
Er is echter geen harde deadline gesteld voor de volledige naleving; de verplichtingen worden geleidelijk ingevoerd en ondernemers krijgen de tijd om de nodige aanpassingen door te voeren.
Het actieplan “Afspraken voor betere toegankelijkheid van gebouwen” ondersteunt dit proces door richtlijnen en bewustwording te bevorderen, met aandacht voor praktische en haalbare aanpassingen
Zijn er richtlijnen die aangeven hoe de markering geplaatst moet worden?
In Nederland zijn er specifieke richtlijnen voor de markering en signalering voor visueel gehandicapten, opgesteld door PBT Consult. Deze richtlijnen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Oogvereniging, Bartiméus en andere organisaties, en staan bekend als de “Routegeleiding 2021”. Ze bieden duidelijke aanwijzingen voor het functioneel toepassen van geleidelijnen en tactiele indicatoren in de openbare ruimte en het openbaar vervoer. De richtlijnen zorgen ervoor dat visueel beperkten zich makkelijker en veiliger kunnen bewegen.
De “Routegeleiding 2021” is een geüpdatete versie van de eerdere richtlijn uit 2013 en bevat verfijnde en verbeterde ontwerprichtlijnen op basis van praktijkervaringen. Deze richtlijnen zijn breed gedragen door de betrokken organisaties en zijn beschikbaar voor online inzage en in boekvorm te bestellen via de website van PBT Consult
Wat is luminantiecontrast?
Tactiele indicatoren moeten door mensen met een visuele beperking duidelijk en eenvoudig te detecteren en te onderscheiden zijn van de omringende oppervlakken. De waarneming van visueel contrast wordt versterkt door goed licht. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die goed contrasteert tegen de ondergrond, het luminantiecontrast kan helpen met bepalen van het ideale materiaal of de beste kleur voor uw toepassing.
Installeren jullie deze ook bij of voor particulieren?
Nee, alhoewel wij graag helpen zijn wij niet ingericht voor montage in particuliere woningen. Wij zijn enkel gespecialiseerd en ingericht voor projectmatige montage en installatie voor professionele (onder) aannemers, projectinrichters, facilitair management en overige zakelijke klanten.