Het grootste
assortiment
GELEIDELIJNEN
Betrouwbare routegeleiding voor elk project
EXTELINE - voor buiten toepassing

Exteline
Exteline geleidelijnen bieden de ideale oplossing voor buitenruimtes door zowel visueel als tactiel contrast te creëren. Ze verbeteren de veiligheid en mobiliteit voor alle bezoekers, en in het bijzonder voor mensen met een visuele beperking. Deze geleidelijnen kunnen onder andere worden geplaatst op routes van parkeerplaatsen naar ingangen van gebouwen, liften of trappen
Meer informatieTACTILINE - voor binnen toepassing

Tactiline
Tactiline geleidelijnen zijn ontworpen voor binnenruimtes om zowel visueel als tactiel contrast te bieden. Deze rails verbeteren de veiligheid en mobiliteit voor alle bezoekers, en in het bijzonder voor mensen met een visuele beperking. Geleidelijnen vergemakkelijken de zelfstandige navigatie in openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, gemeentehuizen en scholen.
Meer informatieLosse geleidelijnen - De meest veelzijdige optie

Losse geleidelijnen
Losse geleidelijnen bieden flexibele visuele en tactiele markeringen. Verkrijgbaar in materialen zoals RVS, aluminium, TPU en messing, en bevestigingsopties zoals verlijmen, zelfklevend, of mechanische pennen. Beschikbaar in diverse ontwerpen zoals glad, geribbeld of met patronen. Deze veelzijdige lijnen zijn ideaal voor verschillende toepassingen en aanpassingen.
Meer informatieEASY GUIDE - SNEL, SIMPEL, VEILIG

EASYGUIDE
Geleidelijnen zijn tactiele lijnen op de grond die als navigatie- hulpmiddel dienen voor mensen met een visuele beperking.
Meer informatieINSTALLATIE IN 4 SIMPELE STAPPEN
1
Afmeten en positioneren

De mallen afmeten, indien nodig op maat knippen, plaatsen en onderling aan elkaar vastklikken
2
Beschermfolie verwijderen

Trek aan de groene strook om de het beschermpapier onder de zelfklevende laag te verwijderen.
3
Positionering vastzetten

Gebruik de tijdelijk zelfklevende vlakken in de mal om deze tijdelijk vast te zetten op de correcte plek.
4
Loop over de
mallen heen

Loop over de mal om de lijnen uit de mal te duwen, deze zijn direct bevestigd en overloopbaar.
BEKIJK DE INSTALLATIE VIDEO

Vindt hier uw antwoord op de meest gestelde vragen
Wat zijn geleidelijnen?
Geleidelijnen, ook wel bekend als blindegeleidelijnen, zijn reliëflijnen op de vloer die bedoeld zijn om slechtziende en blinde mensen te helpen hun weg te vinden.
Wat is het verschil tussen gidslijnen en geleidelijnen?
Geleidelijnen zijn niet overal nodig. Natuurlijke gidslijnen zoals handrails, leuningen, stoepranden of andere reeds aanwezige, voelbare routemarkering kunnen ook helpen om de weg te vinden. Een gidslijn is een voelbare lijn die gebruikt wordt om richting te bepalen. Op locaties waar geen “natuurlijke” gidslijnen aanwezig zijn, kunnen geleidelijnen worden toegepast.
Wat is een attentievlak?
Een attentievlak is een speciaal ontworpen gebied op de grond dat bedoeld is om blinde en slechtziende personen te waarschuwen voor mogelijke gevaren of veranderingen in de looproute. Het is een onderbreking in de geleidelijn die aangeeft dat er een belangrijke beslissing of actie vereist is, zoals het naderen van een trap, een oversteekplaats, of een verandering in de richting van de geleidelijn. Een attentievlak heeft dus geen podotactiele noppen.
Wat is een waarschuwingsvlak?
Een waarschuwingsvlak is een specifiek ontworpen gedeelte van de vloer met een opvallende en voelbare structuur, bedoeld om mensen met een visuele beperking te waarschuwen voor mogelijke gevaren of belangrijke veranderingen in de omgeving. Dit type vlak wordt vaak geplaatst op locaties waar extra voorzichtigheid geboden is, zoals bij trappen, oversteekplaatsen, perrons, of gebieden waar de looproute abrupt verandert.
Het doel van een waarschuwingsvlak is om de veiligheid te vergroten door tijdige en duidelijke signalen te geven aan blinde en slechtziende personen, zodat zij hun bewegingen kunnen aanpassen en ongelukken kunnen voorkomen.
Is het wettelijk verplicht openbare gebouwen toegankelijk te maken?
In Nederland is het wettelijk verplicht om openbare gebouwen toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking, zoals vastgelegd in de “Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte” en het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap, dat Nederland in 2016 heeft geratificeerd.
Er is echter geen harde deadline gesteld voor de volledige naleving; de verplichtingen worden geleidelijk ingevoerd en ondernemers krijgen de tijd om de nodige aanpassingen door te voeren.
Het actieplan “Afspraken voor betere toegankelijkheid van gebouwen” ondersteunt dit proces door richtlijnen en bewustwording te bevorderen, met aandacht voor praktische en haalbare aanpassingen
Zijn er richtlijnen die aangeven hoe de markering geplaatst moet worden?
In Nederland zijn er specifieke richtlijnen voor de markering en signalering voor visueel gehandicapten, opgesteld door PBT Consult. Deze richtlijnen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Oogvereniging, Bartiméus en andere organisaties, en staan bekend als de “Routegeleiding 2021”. Ze bieden duidelijke aanwijzingen voor het functioneel toepassen van geleidelijnen en tactiele indicatoren in de openbare ruimte en het openbaar vervoer. De richtlijnen zorgen ervoor dat visueel beperkten zich makkelijker en veiliger kunnen bewegen.
De “Routegeleiding 2021” is een geüpdatete versie van de eerdere richtlijn uit 2013 en bevat verfijnde en verbeterde ontwerprichtlijnen op basis van praktijkervaringen. Deze richtlijnen zijn breed gedragen door de betrokken organisaties en zijn beschikbaar voor online inzage en in boekvorm te bestellen via de website van PBT Consult
Wat is luminantiecontrast?
Tactiele indicatoren moeten door mensen met een visuele beperking duidelijk en eenvoudig te detecteren en te onderscheiden zijn van de omringende oppervlakken. De waarneming van visueel contrast wordt versterkt door goed licht. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die goed contrasteert tegen de ondergrond, het luminantiecontrast kan helpen met bepalen van het ideale materiaal of de beste kleur voor uw toepassing.
Installeren jullie deze ook bij of voor particulieren?
Nee, alhoewel wij graag helpen zijn wij niet ingericht voor montage in particuliere woningen. Wij zijn enkel gespecialiseerd en ingericht voor projectmatige montage en installatie voor professionele (onder) aannemers, projectinrichters, facilitair management en overige zakelijke klanten.